Избрани Новини

Писателката Марсиа Малинова-Антъни гостува в Благоевград

Срещата с нея е от 18.30 ч. в читалищната библиотека в "Грамада"

Писателката Марсиа Малинова-Антъни гостува в Благоевград. Срещата с нея е днес от 18.30 ч. в читалищната библиотека в квартал "Грамада".

Марсиа Малинова-Антъни е български писател и художник, емигрирала в Австралия през 1979 г.,където живее и сега. Тя е добре позната на българската публика с нейната вдъхновяваща светска и духовна поезия и проза. Тя също е и създател на живопис, графики, илюстрации, както и на оригиналния и уникален лиричен филм "Сълзата на клоуна". Съществуват два отличителни периода в творчеството на Марсиа – светски и духовен. Чрез сборника „Южният Кръст“ и лиричния й филм „Сълзата на Клоуна“ любителите на светска поезия ще изпитат истинско удовлетворение от докосването до нейния вечно търсещ дух. А нейните социални виждания, мечтата й за една по-добра България, за справедлив обществен строй и простор за изява на масовия човешки творчески гений са представени в книгата й „Ако бях цар“ – утвърждаваща нов модел за обществено развитие.
Онези, които се интересуват от духовно познание, ще могат да почерпят от вечната космична мъдрост чрез книгите й „Животът в Небесата“ и „Космична Поезия“. Първата е роман, описващ невидимите светове и дейността на човешкия дух след смъртта. „Космична поезия“ е възторжена лирика за Вселената, Космичните закони и човека като интегрална част от тях. Тя е дълбоко вдъхновяваща. В тези книги са дадени отговори на въпросите откъде идваме, какъв е смисълът на съществуванието, къде отива човекът след смъртта, какво става в отвъдното, какво представлява съдбата, защо сме тук – на Земята, каква е същността на човешката еволюция. Тези книги дават безценно познание, което може да избави човечеството от страдания, както и да насочи човека в неговия труден житейски път, за да намери смисъла на своя живот и решение на проблемите си.
С книгата „Вечно Живи“, посветена на смъртта на двамата й сина, авторката утвърждава безсмъртието и вечния живот. Тази книга е особено полезна за онези, които са загубили близки хора.
„Стъкленият замък“ разказва за един типичен случай на обсебване и третира въпросите за същността на шизофренията. Тя е едно драматично пътуване надолу към ада в буквалния смисъл и изкачване нагоре до рая. Книгата обяснява истинската причина за шизофренията и показва пътищата за избавлението. Според авторката шизофренията не е заболяване, а особено състояние на съзнанието и всеки страдащ може напълно да се освободи от него.
„От Бога роден“ е последната книга на Марсиа, обясняваща крайната цел на човешкото съществувание и мисията на човека – да стане бог като Отца си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов