Художници от Кюстендил откриват изложба в Сапарева баня - blagoevgrad.utre.bg

Художници от Кюстендил откриват изложба в Сапарева баня

19 юли 2018, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сапарева баня, архив

    Откриването е от 17:30 ч.

Свои творби ще покажат Светла Александрова и Александър Ангелов

Нова изложба ще бъде представена в Градската художествена галерия "Васил Крапчански" в Сапарева баня. Свои творби пред жителите и гостите на курортната община ще покажат кюстендилските художници Светла Александрова и Александър Ангелов. Откриването на изложбата ще бъде от 17:30 ч.

Художникът Александър Ангелов е роден на 27.02.1944 г. в Кюстендил и още от ранни детски години интересите му са съсредоточени в две области – рисуването и спорта. Ангелов работи в областта на акварела – пейзажи, натюрморти и портрети. Негови творби са притежание на Художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил, на частни любители и колекционери.

Светла Александрова - Анева е родена на 29.10.1972 г. в Кюстендил. От 2009 г. е уредник в ХГ "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Представяла е творчество на Майстора и кюстендилски художници в редица изложби и публикации. Като художник работи в областта на живописта и специално на сухия пастел. Има редица участия в общи студентски изложби, общи изложби на кюстендилските художници, зонални изложби и други.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета