Подготвят традиционното високопланинско почистване - blagoevgrad.utre.bg

Подготвят традиционното високопланинско почистване

19 юли 2018, 12:33 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДНП "Пирин"

    Чистенето стартира на 25 август и завършва на 2 септември

Инициативата ще бъде в Национален парк "Пирин"

За 20 поредна година екологично сдружение „За Земята“ организира традиционно високопланинско почистване. Инициативата ще бъде в Национален парк "Пирин", както при първото си издание през 1999 година. Чистенето стартира на 25 август и завършва на 2 септември. За да се включите като доброволец, е желателно да се регистрирате предварително чрез попълване на кратък формуляр на този линк http://bit.ly/Chistene2018Pirin най-късно до 15 август.
“Вълнуваме се, че сме изминали толкова дълъг път заедно за тези 20 години с всички съмишленици и доброволци, участвали в кампанията. Благодарим за подкрепата и се надяваме да се видим с много от вас и тази година в любимата ни планина!”, споделят от "За Земята".
Маршрутът на чистачите започва от хижа "Яне Сандански", преминава през хижите "Синаница", "Вихрен" и заслон "Спано поле". От "За Земята" е осигурена храна, места за палаткуване и работни материали за участниците. В партньорство с дирекцията на парка е организирано и извозването на събраните боклуци до депа и центрове за рециклиране в региона. “Заедно изграждаме нова планинарска култура в българските планини - да не оставяш боклук след себе си, а да го прибираш в раницата. Това е нашата мисия, която следваме и популяризираме вече 20 години. За това време през Чистенията са преминали хиляди хора, които сега са посланици на кампанията. Продължаваме напред за чисти планини!”, коментират от "За Земята".
И тази година Чистенето се осъществява изцяло благодарение на дарения от съмишленици на кампанията. Част от нужните средства за храна, материали и транспорт вече са събрани, но фондонабирането продължава. Всеки, който иска да подкрепи Чистене 2018, може да го направи в сайта за дарения Платформата, в офиса на "За Земята" или на банковата сметка на организацията. Повече информация за начините на дарение може да откриете на страницата ни. Участниците в самото чистене заплащат символична такса от 10 лева, която отива във фонда за следващото почистване през 2019.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета