Избрани Новини

Каракачанов: Престъпление е да се твърди, че животните в Странджа се избиват, за да се заселят там мигранти

Политика

19-07-2018, 13:53

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Умишлено тази теза се тиражира от политически фигури, смята вицепремиерът

Престъпление- така министърът на отбраната Красимир Каракачанов описа тиражирането на версията, че се избиват заразените от чума животни, за да се освободи място за мигранти.

„Това е престъпление, да отидеш и да обясняваш на тези възрастни хора, които им се налага да им бъдат избити животните, че това е вътрешна тайна политика на правителството, която иска да доведе до изгонването на населението в Странджа, за да може правителството да насели Странджа с нелегални имигранти“, заяви Каракачанов пред журналисти в парламента.

„Това е кретенизъм, идиотизъм и престъпление. И умишлено се тиражира от политически фигури“, категоричен бе военният министър.

Според него няма никакви нелегални мигранти, превозвани от Германия, каквито твърдения той бил чул. „Същите тези, които най-много крякат срещу нелегалната имиграция, само до преди една година пееха либералните песнички на Брюксел – техният шеф на ПЕС и техните евродепутати. Сега същите тези хора се правят на загрижени за нацията. Айде стига с политическата простотия. Малко от малко да се чувстваме като българи. Днес си опозиция, утре ще дойдеш на власт“, отбеляза виецепремиерът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов