Избрани Новини

Остават два дни до Мечия крос в Белица

Над 60 млади хора са записани до този момент

Над 60 млади хора, търсачи на силни усещания, са записани до този момент за участие в третото издание на "Мечи крос" 2018, който ще се проведе на 21. 07.2018 г. /събота/ в Белица. От тях 15 са призовите участници, които вече трета година се състезават за Купата на кмета , а пет от тях са се класирали в първата петица.
Националният „Мечи крос – Белица 2018“ се организира от Община Белица , Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“.
Участниците ще се състезават на две дистанции - 4 км и 12.7 км със старт пред сградата на община Белица до Парка за танцуващи мечки.
Първа дистанция от 4 км е с по-малка денивелация и финишира в м.„Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен рай” .
Пълната дистанция от 12.7 км е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за мечки. Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.
Събитието има състезателен характер и в него ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/. Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“ са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието.
Всичко това е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да стане част от едно голямо събитие. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за ре-адаптация на танцуващите мечки.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)