Избрани Новини

КЗК каза „не“ на сделката за „Нова ТВ“

Водещите позиции на придобиваното предприятие в може да наруши конкуренцията в медиите, смята регулаторът

КЗК забрани придобиването на контрол от страна на ППФ ТМТ Бидко 2 Б.В., Нидерландия върху дейността на "Нова Броудкастинг Груп" АД, и непряко върху нейните дъщерни дружества "Нет Инфо" АД и "Агенция Ева" ООД, се казва в съобщение на антимонополния регулатор.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от получаването му от кандидата.

При анализа си комисията е отчела водещите позиции на придобиваното предприятие в областта на медийните услуги, което повдига у нея опасения за ефекта от сделката върху конкурентната среда на този пазар, както и за хоризонтално припокриване на дейностите на участниците в концентрацията на пазара на онлайн търговия.

КЗК е установила, че придобиваната група разполага със значителен финансов и организационен ресурс, възможност за реализиране на икономии от мащаба и обхвата, и утвърден имидж.

Според антимонополната комисия значителният брой средства за масова информация, с които ще разполага обединената група, ще й даде съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги.

Позицията на MTG:

“MTG е изненадана от решението на българската Комисия за защита на конкуренцията да блокира продажбата на Нова Броудкастинг Груп на PPF. MTG ще проучи детайлно всички документи.“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов