Кметът на Банско посрещна малки математици - blagoevgrad.utre.bg

Кметът на Банско посрещна малки математици

20 юли 2018, 14:29 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

  • Снимка:
    Община Банско

Те са призьори от международно състезание

Кметът на Банско, Георги Икономов, посрещна в своя кабинет малките математици от Банско Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева. Отборът взе участие преди дни в международното състезание „Математика без граници“, което се проведе в Несебър за пета поредна година. Учениците завоюваха престижното трето място в отборното състезание при четвъртокласниците, като само броени минути при решаването на математическите казуси са решили разпределението на медалите.
Малките отличници споделиха с градоначалника своите преживявания по време на участието си. Те разказаха още за любовта си към точните науки и за това как се подготвят за подобни участия. От своя страна,той ги поздрави за престижното класиране и им пожела да продължават да се развиват в избраното поприще, за да постигат още много върхове.
Припомняме, че участието на децата от Банско в състезанието в Несебър бе финансово подпомогнато от общинска администрация Банско в подкрепа към развиващите се млади умове.
От 2013 година в България международният турнир „Математика без граници“ се провежда за ученици от 1 до 12 клас. На финала в Несебър тази година участваха над 2000 математици от над 15 държави.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета