Избрани Новини

Приятелски футболен турнир за деца започва в Банско

В него ще вземат участие 80 деца от България и Македония

На 25 юли от 12:00 ч. в спортната база на Евима Футбол, Банско, ще се проведе официална церемония по награждаване на победителите в пилотното издание на приятелския футболен турнир на Фондация „Българска памет“. В него ще вземат участие 80 деца от България и Македония, а финалният мач ще започне в 11:00 ч.
Турнирът ще се проведе на 24 и 25 юли, като в него ще се включат отбори от Доспат, Делчево, Кочан, Рибново, Долно Дряново, Плетена. Младите футболисти ще бъдат между 12 и 15 годишна възраст. Всички заедно в духа на феърплея ще се изправят пред предизвикателството за спечелване на Купата на фондацията.
Приятелският футболен турнир е поредна инициатива на Фондация „Българска памет“ за трансгранично сътрудничество с Република Македония. Сред последните големи проекти, организирани от фондацията и насочени към европейска интеграция и сближаване на хората от двете страни на границата са:
- Семинар по „Роботика и дигитални технологии“ за над 250 младежи от Струмица и Делчево. /май 2018 г./
- Конкурс за проектна идея на тема „Перспективите на Коридор №8“, в който се включиха над 35 младежи от Струмица. /февруари 2018 г./
- Съвместно отбелязване на 108-годишнината от рождението на големия български поет Никола Вапцаров с участието на близо 200 ученици от България и Македония. /декември 2017 г./



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)