Избрани Новини

Задържат под стража убиеца Е.Първанов

Софийският апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура - Благоевград

Софийският апелативен съд е уважил протеста на Окръжна прокуратура – Благоевград в частта, касаеща мярка за неотклонение спрямо подсъдимия Е. Първанов.
На 29.06.2018 г. състав на Благоевградския окръжен съд го е признал за виновен за извършено умишлено убийство, като му е наложил наказание от дванадесет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Той е бил оправдан по повдигнатото му обвинение, че убийството е било извършено по хулигански подбуди. Въпреки постановената осъдителна присъда мярката за неотклонение на подсъдимия Първанов е останала „подписка“, като съдът е преценил, че не е налице реална опасност той да се укрие.
Окръжна прокуратура – Благоевград е протестирала както наложеното на подсъдимия наказание от първоинстанционния съд, което счита за несправедливо, така и мярката му неотклонение с искане тя да бъде изменена .
С определение на Софийски апелативен съд протестът на Окръжна прокуратура – Благоевград е бил уважен, като мярката за неотклонение на подсъдимия Е. Първанов е изменена в „задържане под стража“.

Престъпното деяние е било извършено от него около 13:30 ч. на 26.06.2015 г., на новостроящ се обект „магистрала Струма“, ЛОТ-4, в близост до с. Левуново, община Сандански. Чрез нанасяне на удар с камък по главата, подсъдимият умишлено умъртвил Н.Ч. (на 47 години).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов