Избрани Новини

Засилени проверки на товарни автомобили и автобуси

Полицейската операция за контрол, организирана от TISPOL, ще продължи до 29 юли

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите ще се извършват в страната в седмицата 23-29 юли, съобщават от ГД „Национална полиция“. Операцията се провежда във всички държави членки на европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL. В акцията участват също служители от криминална и икономическа полиция, както и представители на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
По време на проверките по метода “широкообхватен контрол” се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.
Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите на време за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)