Избрани Новини

Хор "Ален мак" ще участва в Световния хоров фестивал за мир

Участват 45 хорови формации от цял свят

Повече от 45 хорови състави от цял свят ще вземат участие в 18-то издание на Световния хоров фестивал на мир, който ще се проведе от 26 до 29 юли в австрийската столица. Сред участниците от Армения, Австрия, Канада, Китай, Русия, Белгия, Тайван, Кипър, Германия е и българският хор „Ален мак".
Събитието ще бъде тържествено открито на 26 юли от 14.00 ч в катедралата „Св.Стефан“. Приветствие към участниците ще поднесат Бригите Вайсенгрубер, представител на австрийското министерство на образованието, проф.Лингфен Ву от Китайската музикална академия, както и предствители на парламента и община Виена.
В рамките на фестивалната програма хор „Ален мак“ ще участва в тържествен концерт в църквата „Шуберт“ в 9-ти район на столицата (26 юли от 19.30 ч.). Той ще представи българската хорова култура и в сградата на ООН, както и в дома за пенсионери Haus Schmelz в 15-и район.
Заключителният концерт на фестивала ще се проведе в прочутата Златна зала на Музикферайн, позната на милиони хора по света от Новогодишния концерт на Виенската филхармония.
Смесеният хор „Ален мак“ е създаден през далечната 1923 г. в Благоевград. Днес негов главен диригент e Йоланта Лазарова. Хорът е участвал в редица международни фестивали и концерти и е носител на престижни награди и отличия.
Концерти на смесен хор „Ален мак“ в рамките на Световния хоров фестивал на мира във Виена:
КОГА: 26 юли (четвъртък) от 19.30 ч.
КЪДЕ: Schubertkirche, Marktgasse 40, 1090
Вход свободен
КОГА: 29 юли (неделя) от 11.00 ч.
Заключителен концерт на участниците във фестивала.
КЪДЕ: Златната зала на Музикферайн



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)