Започна изграждане на компенсаторен резервоар за минерална вода в с.Баня - blagoevgrad.utre.bg

Започна изграждане на компенсаторен резервоар за минерална вода в с.Баня

25 юли 2018, 11:40 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

Так решават проблема с недостига на минерална вода при върхово потребление

Стартира изграждането на компенсаторен резервоар за минерална вода в село Баня.
„Решаваме проблема с недостига на минерална вода при върхово потребление. Осигуряваме по-ефективно и балансирано използване на водата.“ - коментира инж. Красимир Герчев. В тази връзка Община Разлог стартира изпълнението на проект „Подобряване на качеството на инфраструктурата за минерални води на територията на община Разлог”.
С проекта община Разлог цели реализиране на инвестиции за изграждане на нова инфраструктура с оглед по-ефективното използване наличния ресурс от минерални води и задоволяване на нуждите на ползвателите от прясна минерална вода, като по този начин ще се постигне по-добро оползотворяване на този ценен ресурс и съответно реализиране на екологични ползи, чрез индиректно намаляване на емисиите на парникови газове.
Община Разлог е насочила усилията си към осигуряване на достатъчни количества минерални води, покриващи нуждите на консуматорите, с издадени разрешения за ползване, които към настоящият момент изпитват недостиг в моментите на върхово потребление.
Не на последно място проекта ще подобри качеството на живот на жителите на с. Баня, от една страна чрез оптимизирането на инфраструктурата за управление на минералните води и тяхното оптимално оползотворяване и от друга, чрез принос към развитието на туризма – основно препитание за местното население.
Във връзка с изпълнението на стоително монтажните работи ще има временни прекъсвания на захранването с минерална вода. Община Разлог предварително се извинява за създадените неудобства.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета