Избрани Новини

Предадоха на съд участници в наркотрафик

Общата стойност на дрогата възлиза на 128 960 лева

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу четирима обвиняеми – С.К., А.Д., Б.Д. и Н.Е., за извършени от тях престъпления – незаконно придобиване, държане, разпространение на наркотични вещества в големи количества и пренасянето им през границата на страната.

Около 20 ч. на 28.11.2017 г., в района на хотел „Мантар“ в с.Марикостиново, община Петрич, обвиняемият С.К. разпространил високорисково наркотично вещество в особено големи размери на другия обвиняем по делото - А.Д. Дрогата, с тегло 1984 грама, била разпределена в четири пакета, облепени с кафяво тиксо, и представлявала хероин. Общата му стойност възлиза на 128 960 лева.

Посредничеството между двамата било осъществявано от Б.Д., който оказвал съдействие за връзка помежду им, уреждане на място на срещата и транспортиране на единия от извършителите, както и уговаряне и предаване на парите за заплащане на наркотичното вещество.

Освен това количество наркотик, обвиняемият С.К. незаконно държал в с.Тополница високорискови наркотични вещества от различен вид, предназначени за разпространение – коноп (марихуана), хероин, кокаин, метаамфетамин. Тяхната стойност, определена съгласно ПМС за определяне на цените на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, е 108 937,66 лева.

В продължение на месеци преди тези събития обвиняемият А.Д., в съучастие със С.К. и Б.К., умишлено склонил Н.Е., като му обещал заплащане и помощ при пренасяне на дрога през държавната граница на България. Той давал съвети и разяснения, осигурил преправена акумулаторна батерия с изграден в нея тайник, набавил парична сума, необходима за пътуването.

Около 6 ч. на 29.11.2017 г. в с.Марикостиново четирите пакета с хероин били предадени от А.Д. на Н.Е. с цел трафик. Един час по-късно извършителят направил опит да пренесе наркотика през ГКПП – Кулата, в посока от България за Гърция, с лек автомобил „Фолксваген“. Дрогата била укрита във фабрична кухина, намираща се под предна лява седалка на автомобила, в нарочно технологично променен акумулатор. Престъпното деяние останало недовършено поради залавянето на извършителя от служителите на МВР.

Предстои делото да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов