Избрани Новини

Четири са средищните училища в Разложко

Общинският съвет-Разлог (ОбС) проведе редовно заседание

Днес Общинският съвет-Разлог (ОбС) проведе редовно заседание, на което бяха обсъдени важни за развитието на община Разлог въпроси.

Със своите решения ОбС -Разлог прие включването на СУ „Братя Каназиреви“-Разлог, ОУ „Никола Парапунов“-Разлог, ОУ „Братя Миладинови“-с.Елешница и ОУ „Неофит Рилски“-с.Горно Драглище в списъка на средищните училища в Република България за 2019 година. С пълно мнозинство се прие детска градина „Надежда“-с.Елешница и ОУ“Братя Миладинови“-с.Елешница да бъдат включени в списъка на защитените училища в републиката.
В дневния ред бе разгледан и приет отчет за дейността на ОбС-Разлог и неговите комисии за периода 01.01.2018 – 30.06.2018г., внесен от председателя д-р Мария Копанарова. От изключителна важност бяха 3 от предложенията, внесени от кмета на община Разлог инж.Красимир Герчев и приети с пълно мнозинство от общинските съветници, а именно:
1. „Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на Районно управление – Разлог и Районна служба пожарна безопасност и защита на населението“.
2. „Реконструкция и изграждане на канализационна и водопроводна мрежа на Разлог – I-ви етап по проект за изпълнение и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на гр.Разлог, община Разлог, област Благоевград“.
3. „Осигуряване на достъпна среда в административните сгради на Община Разлог“.
На заседанието бяха разгледани и приети още доклад относно управлението на горски територии общинска собственост, доклад за допускане и изработване на ПУП – изменение на улична регулация както в Разлог, така и в с.Баня. Приета беше и Наредба за насърчаване на инвестициите с обществено значение и издаване на сертификати клас В.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов