Избрани Новини

Неврокопският край става столица на камерната класическа музика

Музика и вино на фестивала "Неотъпкана пътека"

Неврокопският край става столица на камерната класическа музика в началото на август. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, „Неотъпкана пътека“ ще събере от 3 до 6 август в Гоце Делчев и Ковачевица класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера от България и чужбина. Те ще представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, древната история и традициите на Родопите.
Участници в първия фестивал са пианистката Лора Чекоратова и цигуларят Георги Вълчев, които живеят и работят в Ню Йорк. Оперната певица мецосопран Мариана Карпатова, родена в град Гоце Делчев, в момента преподавател по пеене в университета Феърли Дикинсън в Медисън. В програмата са включени още Никола Таков - цигулка,  Вангел Тангъров – кларинет, Екатерина Тангърова – пиано, Христо Танев – виолончело, Веселин Тодоров – виола. Всички те ще зарадват своите почитатели по време на фестивала в читалище „Светлина” в село Ковачевица и в Дома на културата в град Гоце Делчев. Писателят Георги Господинов е сред членовете на артистичния съвет и почетен борд.
Музиката и виното събират в себе си човешките емоции, страсти и желания.
И именно виното е в основата на философията на комплекс Uva Nestum Wine & SPA. Хармонията за всички сетива се постига чрез високо качество и персонално отношение към всеки гост, вярва екипът на комплекса, който редовно подкрепя и самостоятелно организира културни събития през цялата година.
Комплекс Uva Nestum Wine & SPA е част от винено-кулинарните дестинации и спа маршрути на Министерство на туризма, с които страната ни целогодишно привлича български и чуждестранни туристи. Историческите и архитектурни забележителности, красивата и чиста природа, традиционната кухня, изразителното вино и гостоприемството на неврокопчани са предпоставките за развитието на Гоце Делчев и района като атрактивна и първокласна туристическа дестинация през последните години.
    



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)