Избрани Новини

Соколето, убиецът на благоевградчанката, са самоуби

Издирваният Радослав Стипцаров се гръмнал с ловна пушка

Mащабна полицейска акция се проведе в село Бараково по залавянето на заподозрения в убийството на 58-годишната жена от Благоевград, съобщи на брифинг областният директор на МВР Николай Хаджиев, предаде БНР.

Полицията е претърсила няколко адреса, на които е имало данни, че може да се укрива основният заподозрян за убийството. Последният е бил в с. Бараково - в къщата на двама братя, които често идвали в имота на баща си. Местни твърдят, че са чули изстрели по време на полицейската операция. По време на спецакцията заподозреният за престъплението е бил открит мъртъв, а до него е имало пушка. Става въпрос за самоубийство, твърдят източници на полицията. 

Николай Хаджиев обясни:"Предвид данните, че лицето е въоръжено, се наложи пристигането на специализирана група за тактически действия от Главна дирекция "Национална полиция". Беше щурмувана тактически къщата, където се е укривало лицето, като е установено, че същият е с огнестрелна рана в главата и до него има пушка двуцевка. Има двама братя, които обитават адреса. По техни данни лицето е дошло в полунощ тук, носил е оръжие, бил е маскиран с перука и се е укрил в една от стаите".

Двамата братя са изведени от къщата, преди щурмуването й. Те са задържани в полицията, потвърди старши комисар Хаджиев. Той допълни, че много хора от криминалния контингент в момента са задържани и се разпитват в полицията.  

Самоубилият се е най-вероятният извършител на жестокото убийство на жената в Благоевград. Мъжът, който е с псевдоним "Соколето", е с тежко криминално минало. Основният заподозрян в убийството на 58-годишната собственичка на едно от най-известните заведения в града, е известен на полицията рецидивист, който е лежал в затвора за изнасилване. Преди дни той е пребил дъщерята на жертвата, с която живеел на семейни начала. От тогава мъжът е обявен за издирване, а полицията е предприела всички мерки по недопускане на излизането му от страната. 

Органите на реда в града извършваха масирани проверки на всички автомобили и хора, влизащи и излизащи от града, заради жестокото убийство тази нощ.

Жестокото убийство на жената беше извършено тази нощ малко след 01.00 часа. Окървавеното ѝ тяло беше открито на площадката след входната врата на жилищен блок в квартал „Струмско“, където е живяла жертвата.

Районът бе отцепен, води се разследване на обстоятелствата около тежкия инцидент.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)