Традиционният събор в Попови ливади започва - blagoevgrad.utre.bg

Традиционният събор в Попови ливади започва

28 юли 2018, 09:42 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

    Ще се проведе от 10.30 часа

Той е по повод 115-та годишнина от избухването на Илинденско- Преображенското въстание

Община Гоце Делчев днес провежда традиционния събор в село Попови ливади по повод 115-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание.
Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това, на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.
В 11.30 часа, на голямата поляна в село Попови ливади, ще започне празничният концерт. В програмата ще участват Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър с ръководител Здравко Георгиев. Тази година специални участници в празничната програма ще бъдат Руслан Мъйнов, духов оркестър „Виво Монтана“ и Стойка Германова.
Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета