Избрани Новини

ПСС - Благоевград помогна на пострадал турист

Петрички турист получил при падане фрактура на раменната става

Планински спасители от ПСС - Благоевград помогнаха на пострадал турист в района на Мечи връх в Рила.

На 27-ми юли туристическа група тръгва от хижа "Македония" към хижа "Рибни езера". След изкачването на голям Мечи връх един от туристите стъпва на голям лабилен камък. Следва падане и фрактура на раменната става.Туристите от групата се обаждат в 08:50ч. за помощ на ПСС и оказват помощ на пострадалия с подръчни материали. Решават един от тях да го съпроводи обратно към хижа "Македония", след което да настигне групата.
В 9:45 ч.на слизане от върха са пресрещнати от спасителите Георги Ботев и Георги Илков, които са дежурни в района на летовище "Бодрост". На пострадалия е направена имобилизираща превръзка на лявата ръка. Съпроводен е до хижа "Македония", след което е транспортиран до Спешен център - Благоевград .
"Свалихме до града и автомобила на пострадалия поради невъзможност да го управлява.

Поради всекидневните валежи, пътеките са обрасли с висока трева, а на много места са изровени камъни и коренища, които са много хлъзгави при стъпване върху тях. Много от изровените камъни са подкопани от дъждовете и са нестабилни.
Сутрин температурата над 2000 м.н.в. е около 02 градуса.
Препоръчваме на хората, които излизат в тази зона, да носят топли дрехи, дъждобрани и туристически обувки с добър грайфер", предупреждават от ПСС - Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов