Избрани Новини

Започна строежът на спортна зала в Сандански

Тържествен водосвет за здраве отслужи Неврокопският митрополит Серафим

Днес в двора на бившата казарма официално бе даден старт на строежа на дългоочакваната многофункционална спортна зала в гр.Сандански. Тържествен водосвет за здраве и просперитет отслужи Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Кметът Кирил Котев, зам.министърът на икономиката  Александър Манолев и председателят на Общински съвет Сандански Георги Георгиев  направиха символична първа копка на обекта. Кметът Котев пожела успешна реализация на проекта. Зам.мистърът на икономиката-Александър Манолев изказа своята благодарност към правителството.
На събитието присъстваха ръководството на община Сандански, представители на фирмата-изпълнител Техно Строй България ООД, представители на всички спортни клубове в гр.Сандански, общински съветници и граждани.
Стойността на инвестицията е 2 760 000 лева с ДДС, от които 2 300 000 лева, подсигурени от държавния, и 460 000 лева – от общинския бюджет.
Конструкцията на спортното съоръжение ще бъде стандартна и компактна, с цел 100% експлоатация. Залата ще бъде подходяща за практикуване на различни видове спорт, както и за провеждане на културни събития. Трибуните ще бъдат с 500 седящи места. Сградата ще отговаря на всички европейски стандарти, включително достъп за лица в неравностойно положение. В зоната на спортното съоръжение ще бъде изграден паркинг за автомобили и автобуси.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов