Деца от рискови групи се учат да бъдат лидери - blagoevgrad.utre.bg

Деца от рискови групи се учат да бъдат лидери

31 юли 2018, 17:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

  • Снимка:
    Община Разлог

Обучението е по време на "Лятно училище“ в Разлог

През лятната ваканция се провежда „Лятно училище“ в квартал "Нов път " в Разлог. Инициативата е дело на обществените възпитатели от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Разлог. Чрез обучението си децата формират способност за самоконтрол и саморегулация, самостоятелно вземане на решения, установяване на хармонични отношения с връстници и близки. Децата показват завидни творчески умения - рисуват, оцветяват, правят фигури от декоративен пясък и хартия, и дават воля на детското си въображение.
Именно заниманията в лятното училище срещат обществените възпитатели и с деца, които показват отлични художествени възможности, рисуват изключително правилно и много красиво и успяват да се изразят именно чрез това, което изобразяват на белия лист. Една от идеите е, когато започне новата учебна година да бъде направена и изложба с произведенията на децата.
В атмосфера на много приятелски дух, забавления и приятни емоции, децата и обществените възпитатели си организират различни игри, а най-важното е, че в процеса на тези занимания децата виждат в обществените възпитатели свои приятели, с които споделят, и имат доверие.
От средата на месец юли в заниманията се включват и доброволци от неправителствена организация - Сдружение "Местни инициативи за сътрудничество".
Чрез методите на училището през лятната ваканция се формират навици за ефективно общуване с връстници и възрастни и увереност в успеха, минимизират се „факторите на риска”.
Заниманията продължават с нови интересни и забавни игри, както и планирани посещения в Читалищна библиотека Разлог като част от инициативата "Лято в библиотеката", както и гостуване в Исторически музей Разлог и други.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета