Избрани Новини

"Помни войната" ще гледат в Благоевград

Филмът е за Първата световна война

Под патронажа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов днес от 18:30 часа в кино Синемакс в Благоевград ще бъде представен първият филм от документалната поредица на Военния телевизионен канал „Помни войната 1915 – 1918“.
Филмовата поредица на ВТК, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война, цели да увековечи бойната слава на Българската армия при участието й на Македонския и на Северния фронт.

В първия епизод „България влиза в Първата световна война“ се разкриват обстоятелствата около присъединяването на страната към Централните сили. Филмът очертава предпоставките за участието на България във войната, като разглежда последиците след сключването на Санстефанския, Берлинския и Букурещкия мирен договор.
На прожекцията са поканени вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки.
Продуцент на филма е Информационният център на Министерството на отбраната в копродукция с Националния военноисторически музей. Режисьор и сценарист на филмите е Мария Цветкова, консултант полк. проф. д.н. Димитър Недялков. Оператори са Петър Георгиев, Кирил Бациев и Николай Николов, режисьор по монтажа на първия епизод е Ивелин Илиев, графичният дизайн е на Светлин Александров, диктор е актьорът Пламен Манасиев.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов