Избрани Новини

С изложба приключи пленерът "Механично смесване на култури“

В рамките на една седмица 12 творци работиха

Изложба в Градската художествена галерия в Благоевград показа резултата от V-тото издание на Пленера за съвременно изкуство. Той премина под мотото „Механично смесване на култури“. В рамките на една седмица 12 творци работиха, за да представят един различен аспект на изкуството. Вдъхновени от Благоевград, атмосферата и живота, те представиха една интересна експозиция. Изложбата бе открита от директора на Градската художествена галерия Иван Милушев и куратора Сашо Стоицов.
„Пленерът е уникален по своята същност. Той е единствен по рода си пленер като характер, цели и резултати. Защото става въпрос за едни нови търсения, нови посоки в областта на изобразителното изкуство. Посоки, които могат да се тълкуват по много начини, но най-важното е постигането на един резултат в усещането от страна на публиката”, каза Иван Милушев и представи авторите Борис Колев, Борис Сергинов, Георги Георгиев-Jorras, Йордан Панков-J Pank, Камен Старчев, Красимир Кръстев-Rassim, Любен Домозетски, Людмил Лазаров, Надежда Олег Ляхова, Пенка Минчева, Пламен Ковачев и Радослав Нинов под аплодисментите на публиката. Техните творби ще останат във фондовете на Градската художествена галерия в Благоевград.
От своя страна Сашо Стоицов благодари на авторите за сериозността на изложбата, която по думите му е на световно ниво. Адмирации за организирането на пленера и неговата последователност получиха Община Благоевград и Градската художествена галерия.
Публиката се докосна до цветове, различни решения, виждания и начини за създаване на картините. Сред тях можеха да се видят нестандартни избори за изобразяване и техники, някои от които изключващи авторовата ръка и специфика на четката.
Всеки желаещ да види  тази изложба може да го направи до 20 август в залите на Градската художествена галерия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов