Митрополит Серафим освети новото кръгово кръстовище на Сандански (Снимки) - blagoevgrad.utre.bg

Митрополит Серафим освети новото кръгово кръстовище на Сандански (Снимки)

07 август 2018, 17:46 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Сандански

 • Снимка:
  Община Сандански

 • Снимка:
  Община Сандански

 • Снимка:
  Община Сандански

Местната власт официално откри пътното съоръжение днес

Днес официално беше открито ново пътно съоръжение в град Сандански - кръгово кръстовище. Мястото беше осветено и благословено от Митрополит Серафим и свещеници.
"След ремонтните дейности на улиците "Георги Скрижовски", "Дядо Ильо Войвода", "Рила" съм щастлив да открием един напълно реконструиран и обновен път, който е с изцяло нова визия. Вярвам, че ще го ползваме дълги години безаварийно", каза кметът Кирил Котев след благословията на Негово високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим.
В края на 2017 г. община Сандански започна мащабен ремонт на една от основните пътни артерии на града. За първи път от изграждането на околовръстния път изцяло са подменени асфалтова настилка, канализационната и водопроводната система на ул. "Стефан Стамболов". Изградени са нови тротоари, пътното платно е разширено, обособени са допълнителни ленти за престрояване (където е необходимо) и 30 нови паркоместа. Изградено е първото кръгово кръстовище в града. Бетониран е подходът към път "Южна дъга". Изградени са подпорни стени. Уличното осветление е подменено с ново и по-икономично – LED осветление.
Освен подобряване организацията на движението и подсигуряване комфорта и сигурността на гражданите и гостите на град Сандански, реконструкцията на околовръстен път – ул. "Стефан Стамболов", постигна намаляване на запрашеността в региона, намаляване загубите на питейна вода. След приключване на ремонта се спря изтичането на отпадни води в рамките на града, което предизвикваше появата на миризми, комари и гризачи.
Мащабният проект, финансиран изцяло от общинския бюджет, е част от поставените приоритети пред управлението на кмета Кирил Котев за подобряване на инфраструктурата в община Сандански и естетизиране на околната среда. В продължение на тази политика е и новото озеленяване по бул. "Тодор Каблешков", което се поддържа от напълно автоматизирана напоителна система. Тези дейности, наред със санирането на редица жилищни сгради, превръщат постепенно Сандански в модерен град с европейски облик. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета