Избрани Новини

Откриха незаконни отклонения на минерална вода в село Баня

Те са към туристически обекти

При стартирането на строителните дейности по изграждане на компенсаторен резервоар за минерална вода в курортното селище Баня, Разложко, са открити доста незаконни отклонения към туристически обекти, заяви кметът на общината Красимир Герчев, цитиран от БНР . 

Изграждането на резервоара стартира преди дни, а средствата са осигурени от националния доверителен екофонд и бюджета на общината. Целта е при върхово потребление в зимния сезон да се осигури достатъчно количество, така че да не се усеща недостиг на вода, която се използва и за отопление на балнео и спа комплексите.

Макар и да признаха, че изграждането на такова съоръжение е от изключителна важност, част от хотелиерите реагираха срещу това, че не са били уведомени от общината за възможните прекъсвания в подаването на минерална вода, както и че помпите им са били преместени без тяхно знание. Кметът на Разлог Красимир Герчев беше категоричен, че сътресения във водоподаването няма. Констатирани са обаче доста незаконни отклонения за нерегламентирано ползване на минерална вода.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов