Избрани Новини

Откриват обновеното читалище в Разлог

Събитието е от 11.00 часа

Днес от 11.00 часа пред сградата на НЧ „15 септември 1903-1909г.” – Разлог ще се разреже лентата на обновената сграда на културния дом в Разлог по проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в Разлог – сгради на културната инфраструктура”.
Общата стойност на проекта е 1 025 480,61 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 853 194,30 лева, националното съфинансиране е 150 563,71 лева, собственото съфинансиране е 21 722,60 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
По проекта се изпълняват строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подмяна на водопроводната и канализационната инсталации, също така се монтира котел за отопление на газ, ремонтират се външни парапети, санитарните помещения, мълниезащитната инсталация на сградата и други.
Основната цел на проекта е постигане и гарантиране на устойчив растеж на Разлог, чрез комплексно преодоляване на основните икономически, урбанистични и социални проблеми. Проектът цели още да се подобри жизненият стандарт и условията на живот на местното население. Специфична цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност в сграда на културната инфраструктура - НЧ "15 септември 1903 -1909 г." Разлог, като се намалява крайното потребление на енергия и косвено се намаляват емисиите на парникови газове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)