Избрани Новини

В Сандански почетоха генерал Георги Тодоров

Навършват се 160 години от рождението на легендарния пълководец

Община Сандански тържествено отбеляза 160-та годишнина от рождението на легендарния пълководец генерал Георги Тодоров.
Пред паметника на генерала в град Сандански, намиращ се в градски парк „Свети Врач“, кметът на община Сандански Кирил Котев сподели: „Много са примерите, които оставя зад себе си генерал Тодоров. Той монтира мраморната чешма под чинара, изгражда парк „Свети Врач“, възстановява паметника Св. Георги Победоносец и чешмата в с.Левуново и много други. Има още много какво да научим, но важно е да опазваме сътвореното от него“.
За изтъкнатия български военачалник зам.министърът на икономиката Александър Манолев сподели: „Генерал Тодоров  остава в съзнанието ни не само със своите победи над врага, но и с това, което е създал. Важно е да си дадем сметка, че нещата, които той е започнал, и до днес формират облика на нашия град".
В памет на един от най-изтъкнатите български военачалници в националната ни история - ген.Тодоров, Общинската администрация - Сандански, Черковното настоятелство, Общинският съвет - Сандански, Археологическият музей - Сандански, НЧ „Отец Паисий 1919“, ПГ „Яне Сандански“, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Сандански, политически партии и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на генерала в парка на курортния град.
За свещеното дело на генерала на пл.„Алианс“ бе организирана изложба на открито - “Да градиш по време на война - генерал Георги Тодоров и Втора българска армия в Свети Врач“, която може да бъде разгледана от всички  жители и гости на град Сандански.
Организатори на събитието са Община Сандански, Археологически музей -  Сандански и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва -  Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов