Избрани Новини

Над 6000 участваха в лятната викторина на МРРБ

Тя е част от кампанията "Моят град е моята крепост“

Огромен интерес предизвика първата игра от поредицата с викторини, която Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира. Специалната игра е част от кампанията „Моят град е моята крепост“ и се проведе в сайта на радио NJOY (www.njoy.bg – секция „ИГРИ“)  и Фейсбук страницата на телевизия CITY (www.facebook.com/cityradiotv/). Над 6000 участници премериха знания и отговориха на въпроси свързани с културната и туристическа инфраструктура, финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Победителите бяха определени чрез жребий. Всеки ден, в продължение на 10 дни, се теглеше победител на „деня“, а в края на седмицата и победител на „седмицата“. Двадесет участника получиха страхотни летни комплекти за игри, а четирима победители на „седмицата“ електронни книги. През есента играта ще продължи с нови въпроси и награди.
Образователно-патриотична кампания „Моят град е моята крепост“ има за цел да популяризира постигнатото в регионите със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и да накара децата да се гордеят още повече с родните си места. През май месец бяха проведени две състезания - полуфинали в Шумен и Кюстендил, като на тях присъстваха близо 1000 деца и учители. Отборите бяха изпитвани от известните актьори Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, а помощ на децата оказваше водещата на „Аз обичам България“ Евелина Павлова. Участниците премериха знания в три състезателни кръга. В първи кръг всеки отбор отговори на два въпроса от родния му край, като трябваше да познае обектите от снимката (културна и туристическа инфраструктура, финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“). Във втори кръг участниците трябваше да познаят изпълнителят и името на песента, от която чуваха откъс. Последният кръг беше колело на късмета с региони, всеки отбор отговаряше на въпроси за региона, който показва колелото. Петчленно жури, председателствано от министър Николай Нанков, оцени представянето на учениците. Победител в Кюстендил стана отборът на Перник-Деян Ботев и Калина Брънзова, а в Шумен победиха домакините-Михаил Костов и Ния Димитрова. Всяко събитие бе съпътствано от атрактивна програма, игра с публиката със забавни въпроси, скечове и музикални изпълнения.
През новата учебна година ще се проведат още два полуфинала в Стара Загора и Габрова, а през ноември ще бъде финалът в София.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)