Над 600 нарушения по пътищата само за денонощие - blagoevgrad.utre.bg

Над 600 нарушения по пътищата само за денонощие

11 август 2018, 13:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

Екипите са проверили 231 мпс-та и 316 водачи и пътници

От старта й вчера сутринта до 20 часа вечерта няма регистриран нито един тежък инцидент.
В рамките на операцията екипите са проверили 231 моторни превозни средства и 316 водачи и пътници. Констатирани са общо 614 нарушения, като най-голям е броят на тези за скорост - 512. Констатиран е един случай на управление на моторно превозно средство в аварийната лента на магистралата и случай, при който чуждeнец е пътувал без регистрационни табели.
В хода на проведения контрол са издадени 67 фиша, съставени са 27 акта за установено административно нарушение и 8 заповеди за принудителни административни мерки. Освен това са връчени 31 електронни фиша на водачи за техни предишни нарушения, а на 3-ма са отнети свидетелствата за управление, поради неплатени задължения по Закона за движение по пътищата.
В рамките на операцията служителите са установили и 15 лица от криминалния  контингент.
Операцията започна вчера сутринта. В нея се включи и вертолет на ГДГП, който да следи за спазването на правилата за движение от въздуха. Тя е за контрол по основните пътни направления у нас и е насочена към агресивното шофиране по пътищата. Паралелно с това се извършват проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и правилно превозване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета