"Огънят на Орфей“ пламти в Разлог - blagoevgrad.utre.bg

"Огънят на Орфей“ пламти в Разлог

14 август 2018, 10:45 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

Провелите се концерти преминаха с изключителен успех

Музика и изкуство владее града в продължение на две седмици. Бинка Добрева - солистката на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове" води майсторски клас по народно пеене в Разлог. Певицата и актриса от Босна и Херцеговина Наташа Миркович, която живее във Виена, също пристигна в Разлог за майсторки клас по универсално пеене. Организират се и майсторски класове по литература, оперно пеене, фолклор, изобразително изкуство, театър и танци. Академията за изкуство обединява талантливи деца и младежи, както и преподавали с доказан опит и признание в своята сфера.
Провелите се концерти преминаха с изключителен успех. Учениците на Бинка Добрева изпълниха цели три часа с прекрасен български фолклор и кръшни хора. Невероятните таланти от класа на Наташа Миркович смаяха всички с вълшебните си гласове, сред които и Алекс Бучкова от с. Добърско.
Академията дава възможност за подпомагане на млади таланти по пътя на творческото им израстване и доразвиване на дарби и любов към изкуството.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета