Благоевград е сред първенците по превишена скорост /видео/ - blagoevgrad.utre.bg

Благоевград е сред първенците по превишена скорост /видео/

16 август 2018, 20:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

    Тя бе организирана от TISPOL

  • Снимка:
    МВР

28 603 са нарушенията през последната операция за контрол на скоростта

28 603 нарушения на скоростните режими са констатирани на територията на цялата страна по време на последната специализирана полицейска операция. Тя се проведе в дните от 6 до 12 август и бе организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL.
„Най-много нарушения са установени на територията на СДВР – 3212, ОДМВР-Велико Търново – 2171, и ОДМВР-Благоевград – 1831“, обобщи главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“. Той припомни, че подобна операция се състоя и през месец април т.г., когато бяха установени 26 325 нарушения, и поясни, че ръстът на констатираните нарушения отразява както засиления контрол, така и недисциплинираността на водачите по отношение спазването на скоростните режими.
В календара на TISPOL са предвидени две операции за скорост годишно – през месеците април и август. През 2017 г., по време на проверките през лятото, на територията на целия Европейски съюз бяха установени общо над 660 000 нарушения на скоростта, а у нас - 19 000.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета