Избрани Новини

110 безработни от Белица ще започнат работа

Проектите са за трайно безработни лица и хора в неравностойно социално и здравно положение

Кметът на община Белица Радослав Ревански осигури заетост за 12 месеца на 110 трайно безработни лица и хора в неравностойно социално и здравно положение.

От 13.08.2018 г. започна обучение на трайно безработни лица, включени в проект "Работа" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Включените лица ще се обучават в професиите „Помощник в строителството“ - специалност „Основни и довършителни работи“, „Работник в озеленяването“- специалност  "Озеленяване и цветарство", “Помощник пътен строител“ - специалност „Пътища, магистрали и съоръжения“ .
Другата група хора е привлечена в изпълнение на проект „Социално предприемачество без граници на територията на община Белица“ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.010, „Развитие на социалното предприемачество“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 - 2020 г. Хората от целевата група в рамките на една година ще има възможност за мотивационно обучение за подобряване на жизнения им стандарт, осигуряване на заетост, приобщаване към общността, както и възможност за активното им участие на пазара на труда и не на последно място даване на нов старт в живота им.
След успешно приключване на обучението и по двете програми лицата ще получат сертификат и ще бъдат назначени на работа за период от една година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)