Близки на блъснатите от кола младежи в Петрич блокираха главна улица - blagoevgrad.utre.bg

Близки на блъснатите от кола младежи в Петрич блокираха главна улица

17 август 2018, 10:33 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БТВ, Ирина Жерева

Те протестират срещу безразсъдното шофиране

Близки на блъснатите от кола младежи на тротоар в Петрич блокираха главна улица в града, предаде БТВ. Протестът им е срещу безразсъдното шофиране.

Стигна се и до напрежение.

Водачът на автомобила остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на тежка и средна телесна повреда.

Пред bTV момчета, които са били първи на мястото на инцидента, заявиха, че са чули силен трясък и първоначално са помислили, че скеле е паднало върху кола.

„Изтичахме, обадихме се на 112. Оказахме и първа помощ”, каза едно от момчетата. По думите му на шофьора неколкократно са правени забележки за това как кара.

Близка на тежко пострадалата Валентина, каза, че момичето е изгубило много кръв, предстои му още една операция и ще бъде транспортирано в София.

Момиче, станало свидетел на инцидента, пък заяви, че тримата пострадали са попаднали в капан.

„Всички помислиха, че колата ще намали, но тя засилваше и се заби в тях. Те нямаше накъде да отидат. Счупиха се стъкла и всичко падна върху тях, бяха в рани. А шофьорът, вместо да излезе да помогне, тръгна да си ходи”, разказа то.

Част от протестиращите отидоха в общината, където чакат да ги приемат. Те искат да затварят и други пътища в града, обмислят да правят и шествие до дома на шофьора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета