Избрани Новини

Продължава лятното кино със София Филм Фест в Кюстендил /видео/

В 21:00 часа ще се гледа филма "Нелюбов"

Продължава лятното кино със София Филм Фест в Кюстендил. Заповядайте днес от 21:00 часа на площад "Велбъжд", Арката за следващите филми.

В 21:00 часа ще бъде излъчен филмът "Нелюбов".

Няма да бъде пресилено, ако кажем, че „НЕЛЮБОВ“ („Loveless“, Русия-Франция-Белгия-Германия, 2017) на майстора-режисьор Андрей Звягинцев е един от най-важните филми за 2017 година! „Нелюбов” беше представен в конкурсната програма на Кан 2017 и в едно от хвалебствените ревюта по адрес на филма се открива следната характеристика: „тежък филм с гаргантюанско влияние и ефект, смел и ужасяващ коментар върху същността на цяла една нация”. „Нелюбов” разказва за жестокия развод на Женя и Борис, белязан с коравосърдечни обиди, усещане за безизходица и взаимни обвинения. Всеки от тях има свой нов живот и са нетърпеливи да започнат начисто, дори това да означава да изоставят своя 12-годишен син Альоша. След като става свидетел на един от скандалите на родителите си, Альоша изчезва… Прожекцията на филма в Кюстендил е на 17 август (петък), с начален час 21,00 часа.

ВНИМАНИЕ!
Възрастовото ограничение за зрителите е да са над 16 години!

В 23:00 часа ще бъде прожектиран българският филм "Източни пиеси".

В историята, събрала множество международни награди и признанието на публиката по света, зрителите ще имат шанса да се срещат с двама братя, изгубили връзка по между си, внезапно изправени един срещу друг в конфликт с расови противоречия. Георги, отскоро член на неонацистка групировка, участва в сблъсък, докато Ицо е страничен наблюдател и успява да спаси едно турско семейство. Единственият начин двамата братя да разберат какво всъщност искат от живота си, е да открият отново път към себе си и към другия. Тихото отчаяние на душите, останали без посока, може да се превърне в тягостен сюжет в ръцете на по-неталантлив новак, но „Източни пиеси” е честно и умело заснето размишление за търсенето на вътрешни и външни опори. Филмът е носител на голямата награда на фестивалите в Токио, Варшава и Анже и още над 10 международни отличия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов