Избрани Новини

Фолклорният ансамбъл на Белица гостува на Македонска Каменица

Ще бъде един от специалните гости на "Каменичко културно лято 2018"

По покана на градоначалника на община Македонска Каменица Соня Стаменкова и директора на КИЦ „РОМАНСА“ Горан Огняновски, Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище "Георги Тодоров-1885" - Белица ще бъде един от специалните гости на "Каменичко културно лято 2018" – Македонска Каменица, Македония на 26 август 2018 г.
Проявата се организира за отбелязване на 28 август - Ден на общината и Деня на миньорите.
Тази година събитието ще се проведе в периода от 26 до 29 август с богата културна и художествено-развлекателна програма.
Целта на мероприятието е да се допринесе за по-голямо утвърждаване и популяризиране на община Македонска Каменица като важна туристическа и културна дестинация, но същевременно и за насърчаване на кулинарния сектор, малките и средните фирми от хранително-вкусовия сектор, местното селско стопанство и пчеларството, пред потенциали не само от Македония, но и от съседните страни.
През годините традиционните партньорски отношения, личностния потенциал , изграденото доверие и приятелство свързаха двете транс-гранични общини , основани на емоционална близост, общност на ценности и интереси в полза на хората ,способност за ефективно взаимодействие между партньорите Македонска Каменица и Белица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов