Избрани Новини

Дрънкалица празнува

Кукерите събраха симитличани на софра

Кукерите и техните приятели от квартал „Дрънкалица” на Симитли се събраха в ресторант на кукерски празник с много веселие и настроение, информират от Община Симитли. Близки и приятели на бабугерите вдигнаха наздравици за здраве на кукерите и за по-големи успехи на групата.

Над 150 човека изпълниха ресторанта и се веселиха до късните часове на нощта. С кукерския празник казват "Благодаря" на всеки съсед и напомнят, че започват подготовка за новата Сурва, за 1 януари 2019 година. Големите пазители на традицията на кукерството всяка година се опитват да вдъхновят и да запалят огъня на българщината във все повече младежи и малки деца. От най-малки до големи заедно празнуваха.

Оркестър веселеше празнуващите, които не спираха да вият дълги кръшни хора. Кметът Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов споделиха празника и на кукерите от „Дрънкалица“.Там над 20 малки кукерчета дадоха заявка за продължаване на традициите, като с мерак обещаха да се направят и тази година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)