Избрани Новини

Община Разлог обнови изцяло административна сграда

Осигурена е достъпна среда за хора в неравностойно положение

В Разлог се проведе заключителна конференция по повод приключване на проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в  Разлог – административни сгради”, Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001-0022-C01.

Община Разлог обнови изцяло административната сграда на ул. „Арх. Александър Баров” № 2 в град Разлог. По проекта бяха изпълнени строително-монтажни работи, включващи цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, изцяло е подменена водопроводната и канализационната инсталации, също така е монтиран котел за отопление на газ, осигурена е достъпна среда за хора в неравностойно положение, ремонтирана е мъллниезащитната инсталация, извършен е цялостен ремонт на санитарните помещения, изпълнени са и други допълнителни строително-монтажни работи.
Общата стойност на проекта е 322 375.30 лв., от които европейското съфинансиране е в размер на 250 024,97 лв., националното съфинансиране е в размер на 44 122,05 лв., собственото съфинансиране е в размер на 28 288,28 лв. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
В обновената административна сграда се помещават Общинско предприятие „Обреден дом”, Общинско предприятие „Паркинги и гаражи”, Дирекция „Социално подпомагане” – Разлог, Регионална здравна инспекция, Общински синдикат на Съюз на КТ „Подкрепа”, териториална организация на Сдружение „Съюз на слепите”.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов