Дълги хора извиха в Долно Осеново за Курбан Байрам - blagoevgrad.utre.bg

Дълги хора извиха в Долно Осеново за Курбан Байрам

22 август 2018, 13:47 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Симитли

Стотици се събраха на площада в селото

Стотици гости и местни се събраха на площада в Долно Осеново за свещения мюсюлмански празник. Курбан Байрам е повод за преклонение пред Господ, радост и подобряване на взаимоотношенията между хората, казват почитащите празника от селото. С много танци и веселба Долно Осеново отбеляза Курбан Байрам. Всеки празнуващ отвори своята къща за гости и приятели.

Кметът на село Долно Осеново Бисер Сегменов също поздрави всички и благодари на общинското ръководство за големия празник. "Да вече няколко пъти не каним известни изпълнители, но за сметка на това облагородяваме селото и се грижим за вашия комфорт", каза кметът на селото. Той пожела на всички свои съселяни да продължават да са все така задружни и много здрави. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов не скри доброто си настроение, като посъветва всички да оставят работата и да се веселят много, здраве и благополучие им пожела той.

Председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметове на селата в община Симитли, също бяха на празника и празнуваха с местните.

За празничното настроение спомогнаха танците на невероятните бъдещи второкласници към ОбУ "Св. Паисий Хилендарски" и самодейците от читалището в селото. Най-дългото хоро на три ката направиха жители и гости на селото с жива музика. Дълги хора се виеха цяла вечер, а хората изпълнили всички заведения и площада се забавляваха до ранни зори, съобщават от Община Симитли.

Етикети
Симитлихоро


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета