Избрани Новини

Мостове в Благоевградско плачат за ремонт

Някои не са ремонтирани от изграждането им

Осем моста от републиканската пътна мрежа в област Благоевград имат нужда от ремонт. Това показва справка на Агенция "Пътна инфраструктура". Нито едно от съоръженията не е в критично състояние и не създава опасност за преминаващите, казват специалистите. Някои от тях обаче, не са ремонтирани от изграждането им преди повече от 40 години.

По моста, който свързва Черниче, Брежани и близките села с главен път Е-79 ежедневно преминават стотици автомобили. Той е основната пътна артерия, която хората ползват, за да пътуват за работа в близките градове.

Георги Стефанов - кмет на село Черниче: Поне 5000-6000 души обслужва. Вече и пътят до София не е пречка, така че има доста хора, които работят и в София и пътуват ежедневно, и го използват по предназначение.

Мостът на пътен възел Черниче - Брежани е единствения, по който е разрешено да преминават тежкотоварни автомобили за близките населени места.

Само в Симитли има няколко големи предприятия, които използват съоръжението за пренасяне на товари над 10-12 т. До момента по моста е правено само подсилване и освежаване на оградата, тъй като на места е била разрушена при пътни инциденти.

Георги Стефанов - кмет на село Черниче: От общинска администрация са изпратили писмо до АПИ, в което са получили отговор, че мостът се наблюдава, но вие може се качите да видите за каква дупка става въпрос. Части от конструкцията са компрометирани. Виждат се железа. Редно е да се вземат мерки преди да стане прекалено късно.

За последно пълна проверка на мостовете от републиканската пътна мрежа в област Благоевград е правена през юли миналата година.

От Агенция "Пътна инфраструктура казаха, че не се предвиждат ремонти на мостовите съоръжения в региона поне до края на годината. Обясниха още, че не са опасни, предава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов