Избрани Новини

Започна Младежкият събор в Крупник

Празненствата започнаха с традиционната футболна среща

По традиция село Крупник празнува в последната събота на месец август. Тогава е Младежкият събор – празник на младостта, която огрява площада със своята хубост и дръзновение, съобщават от Община Симитли.

Някога този младежки събор съвпадал и с професионалния празник на миньора. Тогава въглекопачите от цялата община се събирали за общ празник на поляните на входа на селото. Успоредно с тях в центъра се веселили младежите.

Така било през годините... Днес големият празник на Крупник е в края на август. Днес площадът в селото е преобразен празнично за своите гости. Стартът на празника бе даден още сутринта в 10:00 часа. Празненствата  започнаха със станалата вече традиционна футболна среща между отборите на ветераните от „Левски“ Крупник и „Миньор“ Брежани.

Празничната програма, която е приготвена, е голяма : Мажоретен състав ,,Дъгица“ с ръководител Мария Дюлгерска, Балет ,,Дъга“ с ръководител Мария Дюлгерска, Танцов състав към читалище „Владимир Маяковски”-Крупник с ръководител Мария Зулямска, ученици от СУ ,,Св.Св.Кирил и Методий”  - Крупник, Женска фолклорна група - Крупник, фолклорна група „Надежда“ - Благоевград с ръководител Надежда Стоицова, Карамфил Божиков и Танцова формация „Македонска хубост“, Малин Домозетски, Румяна Попова и фолк певицата Даяна.

Празникът ще започне в 20:00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов