Катастрофата в Своге: 16 загинали, 21 пострадали - blagoevgrad.utre.bg

Катастрофата в Своге: 16 загинали, 21 пострадали

26 август 2018, 16:50 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

    Телефона линия за близки на пострадалите - 02 982 50 39

НЦТХ разполага с достатъчни количества кръв от всички кръвни групи

По последна информация на Министерството на здравеопазването шестнадесет души са загинали след тежката автобусна катастрофа на 25 август в района на разклона за с.Лесковдол, на пътя София-Своге.
Транспортирани до лечебните заведения УМБАЛ „Св. Анна София“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, ВМА, УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ и  ФСМП Своге са 21 пострадали.
Състоянието на ранените, по информация на лечебните заведения, към 10 часа днес, 26 август, е както следва:
- УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – осем пострадали са транспортирани към лечебното заведение. Един е починал по време на транспорт. Втори починал при приема в болницата поради състояние, несъвместимо с живота.
Състоянието на хоспитализираните пациенти е, както следва:
64-годишна жена с инициали С.П. - с тежка гръдна гръдна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
72-годишна жена с инициали М.Г. -  с тежка гръдна травма, тежка фрактура на гръбначен стълб, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
74-годишна жена с инициали К.Т - с тежка гръдна травма, черепно-мозъчна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
60-годишна жена с инициали С.К. - с гръдна травма с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен стълб, фрактура на крайници.
71-годишна жена с инициали Д.Д - с тежка фрактура на долни крайници и таз.
52-годишна жена с инициали С.Г. с черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма.
- УМБАЛ „Света Анна“ – София - шестима пострадали, от които пет жени и един мъж:
66-годишна жена с инициали Л.Ф. - хоспитализирана в Хирургична клиника без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.
62-годишна жена с инициали З.Х. - на апаратна вентилация, в тежко състояния, след операция.
57-годишна жена с инициали В.П - в стабилно състояние без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.
52-годишна жена с инициали Б.А. - с комоцио, в стабилно състояние без опасност за живота.
65-годишна жена с инициали Е. Б. - в стабилно състояние, в съзнание, без опасност за живота.
61-годишен мъж с инициали Л.Х. - в съзнание, в стабилно състояние.
ВМА – двама пострадали:
62-годишна жена с инициали С.М. – в стабилно състояние, с множество контузии, без фрактури. Пациентката е контактна.
30-годишен мъж с инициали С.В. – в тежко, но стабилно състояние с черепно-мозъчна травма, гръдна и шийна травма, фрактура на рамо и на лумбални прешлени Пациентът е контактен и е настанен в реанимация.  
УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ – един пострадал :
59-годишен мъж с инициали Г.Г -  с множество охлузвания и рани в областта на тялото и главата, с комоцио. Пациентът е в съзнание и остава в лечебното заведение за активно наблюдение.
Екипите на филиала за спешна помощ в  Своге, заедно с дежурните от МБАЛ Своге, са оказали помощ на десетима пострадали при инцидента пътници. На мястото на катастрофата се е отзовала и линейката на общинската болница в Своге. След обработване всички пациенти са транспортирани до болниците в София.
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е в постоянна връзка с директорите на лечебните заведения. Веднага след инцидента той посети „Пирогов“ и Окръжна болница където се запозна със състоянието на пострадалите и с работата на медицинските екипи.
Министър Ананиев изказва благодарност към екипите на центровете за спешна медицинска помощ в София, Враца и Монтана, и на лечебните заведения за навременно оказаната медицинска помощ и за проявения професионализъм. В лечебните заведения през нощта работиха дневните и нощните смени. Отзоваваха се и медици, които не са дежурни. Бяха разкрити и допълнителни реанимационни легла.
Кирил Ананиев съобщи, че Националният център по трансфузионна хематология разполага с достатъчни количества кръв от всички кръвни групи. Създадена е необходимата организация и екипи за кръводаряване са в готовност да обслужат всички желаещи да дарят кръв.
Министерството на вътрешните работи е отворило телефона линия, на която близки на пострадалите могат да получат повече информация  - 02 982 50 39.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета