Започва Международният футболен турнир "Купите на Община Благоевград“ - blagoevgrad.utre.bg

Започва Международният футболен турнир "Купите на Община Благоевград“

27 август 2018, 21:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Откриването е на 28 август от 13.00 часа

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Заместник-кметът Христина Шопова представи участниците

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова представи участниците в VI-тия Международен футболен турнир „Купите на Община Благоевград“ по време на официална пресконференция. На срещата присъстваха Александър Кабзималски - председател на ОС на БФС - Благоевград, Венко Попов -управител на ОФК „Пирин“, както и всички треньори на отборите участници.
„Събитието „Купите на Община Благоевград“ се наложи в Календара на Българския футболен съюз и сме горди с него, защото всяка година тук мерят сили едни от най-добрите отбори не само от България, но и от цяла Европа. Тази година за нас е чест, че имаме нов участник - ФК“Бенфика“- Португалия, които имат една много силна школа“, каза зам.кметът Христина Шопова и благодари на отбора, че са приели поканата, тъй като те посещават едни от най-големите турнири. „Благодаря и на нашите традиционни участници от ФК „Динамо Загреб“, Хърватия, ФК „Войводина, Сърбия, ФК „Апоел“, Кипър, ФК „Цървена звезда“, Сърбия , ОФК „Пирин“, ПФК „ЦСКА“, ПФК „Славия“, допълни зам.кметът Христина Шопова. Тя съобщи, че понеже днес е ден, обявен за национален траур, официалното откриване на VI-то издание на Международния футболен турнир ще се проведе утре (28 август), от 13.00 часа на площад „Македония“.
Заместник-кметът Христина Шопова поясни и детайли около провеждането на състезателната част. „Надяваме се за поредна година да се проведе един добър турнир, младежите да премерят сили и най-добрият да вземе „Купите на Община Благоевград“, допълни зам.кметът Христина Шопова, като освен успех на участниците призова за спортсменство.
Срещите започват в 9.00 часа с двубоя на ПФК „ЦСКА“ и ОФК „Пирин“. В битка ще влязат и отборите на ФК „Войводина“ и ФК „Бенфика“. На терена ще се срещнат и отборите на ПФК „Славия“ с ФК „Апоел“. Сили ще премерят и футболистите от ФК „Цървена звезда“ срещу футболистите от ФК „Динамо Загреб“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета