Избрани Новини

Лекари-стажанти посещават хората в селата от община Банско

Тридесет стажанти, магистри лекари или медицински сестри ще бъдат командировани

Във всички населени места на територията на община Банско се изпълняват безплатни профилактични прегледи на населението. Дейността е част от заложените мерки в изпълнявания от администрацията проект „Трансфер на иновации в здравеопазването” по Програма „Развитие на човешките ресурси”.

Общо тридесет стажанти, магистри лекари или медицински сестри, поетапно ще бъдат командировани в рамките на проекта, за да осигуряват равен достъп до здравеопазване на населението в малките населени места от общината.
„В голяма част от селата ни няма постоянно медицинско присъствие. С дейностите по този проект ще осигурим такова присъствие, поне за срока на неговото изпълнение. Хората, голяма част от които са възрастни, ще преминат през лекарски прегледи и ще получат квалифицирано мнение за своя здравен статус”, коментира кметът Георги Икономов. Допълнително, за подобряване на медицинската мрежа, се ремонтират медицинските кабинети в селата. Те ще бъдат оборудвани с медицинска техника и материали от първа необходимост.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов