Избрани Новини

Софтуерният университет започва безплатно обучение в Благоевград

Курсът продължава два месеца

Започна обучението Programming Basics октомври 2018 г. в Благоевград.
Жителите на града ще имат възможността да се докоснат до програмирането безплатно от днес.
Софтуерният университет ще проведе безплатен подготвителен курс по програмиране за начинаещи. Благоевград е един от 36-те града в цяла България, в които ще се проведе обучението. Останалите градове са Асеновград, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, София, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свищов, Силистра, Смолян, Сопот, Стара Загора, Троян, Хасково и Шумен.
Курсът стартира днес, 6-ти октомври. В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др. Курсът "Programming Basics" дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в Софтуерния университет и завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет.
Курсът е подходящ за всички с интереси към програмирането, не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.
На успешните курсисти Софтуерният университет ще даде шанс да продължат обучението си в програмата по Софтуерно инженерство и след завършване на курса, при положение, че издържат сертификационния изпит, който не е задължителен. Той ще се проведе на 1 и 2 декември 2018 г (онлайн).






Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)