Италианският културен институт представя изложба в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Италианският културен институт представя изложба в Благоевград

29 август 2018, 16:02 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Откриването е в 18.00 часа

Тя е на тема "Идентичност между символика и цветове“

Изложбата „Идентичност между символика и цветове“ ще представи Италианският културен институт в Благоевград. Откриването на експозицията ще се проведе на 29 август (сряда) от 18.00 часа в Градската  художествена галерия. Жителите и гостите на града ще имат възможността да видят как Италия и България изразяват концептуално търсене на връзките между знак и цвят, в интерпретация на гордостта от миналото си и от собствената си специфична идентичност.
Символът на знамето е общата свързваща нишка, общият знаменател, който създава различни естетически динамики, за да стигне до изненадващи артистични решения.
В началото на XXI век, характеризиращ се с разгорещени дебати по темата за културното разнообразие, изложбата потвърждава значението на споделеното наследство, запазено в културата на всяка една страна по света, и на сравнението и диалога, които ни обединяват. От литографии до фотографии, минавайки през дигиталната графика и най-класическата рисунка, творците възстановяват огромната художествена вселена, която преодолява териториалните граници в диалог между традиции и възприятия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета