Избрани Новини

Предесенно чистят Благоевград и ПП "Рилски манастир"

Вкюлчав се РИОСВ, ЮЗДП и доброволци и от спортни клубове

Служители на РИОСВ – Благоевград и ЮЗДП ще почистят  зони за отдих в градски парк „Бачиново” и по пътя за местността „Бодрост”, съобщиха от инспекцията. Акцията ще се проведе на 31 август. Тя е част от националната кампанията „Да изчистим България заедно“.

Обект на почистването ще бъдат битовите отпадъци, образувани в многобройните  места за пикник, къмпингуване и пътните отбивки по протежението на река Благоевградска Бистрица. Целта е отпадъците да бъдат събрани разделно и транспортирани своевременно.

Чували и ръкавици за всички участници и доброволци са осигурени от РИОСВ – Благоевград и Община Благоевград. Събитието стартира в 09:30ч. сутринта на 31 август 2018 г., от паркинга на парк „Бачиново“ край Благоевград.

На 3 септември почистване ще има и в Природен парк „Рилски манастир“. Събитието се организира с Дирекция на природен парк „Рилски манастир“ и в него ще се включат представители на два спортни клуба в Благоевград -   Плувен клуб „Пирин“ и Лекоатлетически клуб „Джордан“.

На 15 септември служители на РИОСВ – Благоевград, РЛ - Благоевград към ИАОС и доброволци ще почистят от отпадъци района на ул. „Свобода”, в областния център и около административната сграда на инспекцията.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)