Опасни отпадъци събират в Петрич - blagoevgrad.utre.bg

Опасни отпадъци събират в Петрич

30 август 2018, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Петрич

    Пунктът работи днес и утре

Дезодиранти, бои и други химически продукти ще се предават в мобилен пункт

В тази връзка Община Петрич създаде мобилен събирателен пункт за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци в т.ч.живак и живакосъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи); лаково бояджийски материали (емулсии и лакови бои; политури и лакове; разтворители и разредители за боя; терпентин и др.), домакински препарати и химикали (почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви, пестициди и др.);мастила; фармацевтични продукти.

Мобилният пункт ще работи днес и утре от 10.00 до 16.00 ч на паркинга на Общинска администрация Петрич. Специални постери на кампанията ще бъдат окачени на възлови места за повече информация на гражданите.

"Тази кампания е единственият законов начин домакинствата да предадат опасните отпадъци, които се намират в домовете им", уточни зам.кмета по "ТСУ и обществен ред" Минка Салагьорова. Тя допълни, че Община Петрич има подписан договор с фирма "Ники метал" ЕООД, която разполага с площадка за разделно приемане на отпадъци – метал, стъкло, хартия,пластмаса и др. Гражданите могат да предават безвъзмездно такива отпадъци в посочената фирма. Договорът с фирмата е подписан в изпълнение на чл. 19, ал.3, т.11 от Закона за управление на отпадъците. Пълният списък на отпадъците, които могат да се предават, ще бъде публикуван на сайта на Община Петрич.

"С тази кампания се грижим не само за здравето на хората и опазването на околната среда, но да бъдат намалени и отчисленията, които ежемесечно общината плаща за депониране на тези отпадъци", обобщи Минка Салагьорова. Всички едрогабаритни отпадъци /дивани, гардероби,матраци,шкафове, легла и други обемисти домакински отпадъци/ ще бъдат приемани на територията на Регионалното депо за неопасни и инертни отпадъци в местността "Тумбите".                                                     Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета