Хора с увреждания подредиха изложба в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Хора с увреждания подредиха изложба в Благоевград

31 август 2018, 09:41 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Откриването е в 11.00 часа

Творбите са на Виктор Манов, Георги Бойков, Вера Бибова, Десислава Дедлева и Иван Радев

Потребителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина“ представят свои произведения в Градската художествена галерия в Благоевград. Откриването на събитието ще бъде днес от 11.00 часа. Изложбата включва творби, изработени от Виктор Манов, Георги Бойков, Вера Бибова, Десислава Дедлева и Иван Радев. По време на изложението ще бъде представена и групова изработка на потребителите от центъра.  Гостите ще имат възможност да закупят всеки един от артикулите срещу символични суми. Събраните средствата ще бъдат инвестирани в дейността на центъра.
Изложбата се организира по повод Световния ден на психичното здраве - 10 октомври и включва картини, гоблени, пана. Подредените творби ще останат в залата на ГХГ в рамките на една седмица.
Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина“ е социална услуга в общността, която предоставя на лица с увреждания дневна грижа, като цели развитие, обогатяване и подобряване на психологични, психиатрични, здравни грижи, както и образователни и обучителни мероприятия.
Част от трудовотерапевтичната дейност в Дневния център включва дейности по изобразително изкуство: рисуване с цветни моливи, водни бои, пастели, акварел, декориране чрез комбиниране на разнородни елементи, шиене на гоблени, изработване на пана от текстилни и природни материали и други.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета