Избрани Новини

Приключи третата среща по проект “Solidarity 4 Heritage”

Община Струмяни заедно със Сдружение "Юни Партнерс” взе участие

От 23-ти до 27-ми август община Струмяни, заедно със Сдружение „Юни Партнерс”, взе участие в третата среща по проект “Solidarity 4 Heritage”, финансирана от програма „Европа за гражданите” на Европейския съюз, която се състоя в Агия, Гърция.
По време на срещата се дискутираха общи стратегии и мерки за подпомагане доброволческата дейност в партньорските общини. Партньори по проекта са община Струмяни, България; Сдружение „Юни Партнерс”, България; община Агия, Гърция; община Ново Место, Словения и община Нашар, Република Малта.
Всеки партньор взе участие в семинара и представи добра практика за включване на младежи и възрастни граждани като доброволци в опазване на културното наследство.
Сдружение „Юни Партнерс” представи възможностите, които европейската програма European Solidarity Corps предлага, с цел да улесни партньорите да включат повече доброволци в своите проекти и инициативи.
Международният консорциум, заедно с местната общност, дискутираха възможностите за подобряване на условията за доброволческа дейност и интегриране на доброволчеството във валоризацията на културното наследство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)