Избрани Новини

Изпълнен със събития месец предстои в Сандански

Септември е изпъстрен с културни прояви, концерти и изложби

Традиционно, община Сандански в началото на есента подготвя много интересни събития, които впечатляват със своето разнообразие и естество.
Целият месец септември е изпъстрен с културни прояви, концерти и изложби. Всяка седмица е изпълнена със събития, някои от които се случват за първи път.
Наситената програма на месеца започва още утре със земляческа среща в село Кашина, където се очакват стотици местни и гости да се съберат в китното селце.
В неделя, на 2 септември, по повод 94 години от гибелта на Тодор Александров политици, евродепутати, кметове на съседни общини, български организации и пр. ще посетят и отдадат почит пред паметта на революционера на гроба му в Пирин планина, над село Сугарево в близост до параклиса „Св. Илия“. Към българската група ще се присъединят и представители от Македония.
На 6 септември, Ден на Съединението на България, в знак на почит към героите на това велико дело, ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните.
На 7 септември в село Голешево, по случай 140 години от рождението на Пейо Яворов и 115 години от сражението в Голешово, край Хаджисимеоновата плевня ще се проведе историческа възстановка на сражението.
За първи път град Сандански ще бъде домакин на концерт-спектакъла на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Последната нощ на Апостола“, който ще зарадва санданската публика на 8 септември. Малко по-рано през деня ще се проведе благотворителната акция „Рисувай с Дани и подай ръка“ в парк „Свети Врач“.
И тази година по традиция община Сандански се включва в инициативата за един по-чист и приветлив град „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 15 септември в цяла България.
През месеца ще станем свидетели и на две изложби: 21-28 септември в Археологическия музей ще бъде представена изложбата „Наследство, бъдеще и цветна магия“, а на 22 септември в Епископската базилика ще можем да видим изложбата с произведения на Анна Покровнишка и Диана Захариева. През деня, посветен на  22 септември, ще се проведат ред събития, сред които колопоход, поклонение и концерт.
На 23 септември ще бъде представена постановката „На живо от оня свят“. Билетите ще бъдат в продажба от 3 септември пред Дома на културата.
Концерт на Глория ще зарадва всички нейни фенове на 27 септември.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов