Пъстра палитра на гоблени, картини и рисунки представят в изложба - blagoevgrad.utre.bg

Пъстра палитра на гоблени, картини и рисунки представят в изложба

31 август 2018, 16:30 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Изработени са от потребителите в Дневен център "Светлина“

Официално бе открита изложба,  включваща творби на потребителите на Дневен център „Светлина“ в Градската художествена галерия в Благоевград.
По време на церемонията приветствено слово отправи Елена Стойчева,  началник-отдел „Социална политика“, която поздрави творците от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и Христина Шопова,  заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности. „Пожелавам ви все така да творите, да създавате, да бъдете устремени, да не спирате. Въпреки специалните ви потребности, в днешния ден вие доказвате, че сте абсолютно пълноценни и равнопоставени хора. Поздравявам екипа на Дневен център „Светлина“ за грижите и помощта, които полагат“, каза в словото си Елена Стойчева.
Директорът на Градската художествена галерия Иван Милушев не скри възхищението си от работата на потребителите. „Гледайки тази изложба, трябва да бъдем горди. Първо - горди от съществуването на Дневен център „Светлина“, с екипа, който работи с тези граждани, защото те са абсолютно пълноценни художници. В това съм убеден!“, каза Иван Милушев.
Творбите са подредени в Градската художествена галерия и всеки почитател на изкуството може да види творчеството, както и да си закупи срещу символична сума от изложените творения. Събраните средства ще бъдат инвестирани в дейността и развитието на центъра. Изключителните гоблени, картини и рисунки  са дело на Виктор Манов, Георги Бойков, Вера Бибова, Десислава Дедлева и Иван Радев.
Изложбата се организира по повод Световния ден на психичното здраве - 10 октомври и включва картини, гоблени, пана. Подредените творби ще останат в залата на ГХГ в рамките на една седмица.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета